Yeni adresimiz
Ana Sayfa Güncel, Siyaset 7 Kasım 2020 1950 Görüntüleme

Kendisi Küçük Şifası Büyük: Beykoz Kivisi Pazara İndi

reklam

Lezzet ve şifa küpü “Beykoz Kivisi” bahçelerde istenen olgunluğa ulaşmasının ardından tezgâhlarda yerini almaya başladı.  İlçenin köylerinde toplam 44 dönümlük verimli arazilerde doğal yöntemlerle yetiştirilerek pazara gönderilen “Beykoz Kivisi” kış boyunca sofraları süsleyecek.

Beykoz’un suyu, güneşi ve toprağıyla özgün bir aromaya, lekesiz, temiz ve parlak görünüme sahip olan “Beykoz Kivisi” marka değeriyle ilçenin, ekonomik getirisiyle üreticilerin, faydalarıyla da tüketicilerin yüzünü güldürüyor.

İshaklı, Cumhuriyetköy ve Anadolufeneri başta olmak üzere ilçe genelinde toplam 44 dönümlük arazide üretimi yapılan Beykoz Kivisi’nden bu yıl dönüm başına 1 ton olmak üzere yaklaşık 44 ton hasat bekleniyor. 

C Vitamini Kaynağı

Kendine özgü lezzetinin yanında vitamin, mineral, antioksidan ve lif içerikleriyle yüksek besin değerine sahip bir meyve olan kivi insan sağlığı için oldukça önem taşıyor. 

C vitamini bakımından zengin olan kivi meyvesinde turunçgillerden çok daha fazla C vitamini bulunuyor. 1 adet kivi günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Kivide bulunan vitamin ve mineraller vücudu toksinlerden temizliyor, cildi güzelleştiriyor, kolesterolü düşürüyor ve kalp sağlığını koruyor.    

Bağışıklığı güçlendiren, grip ve nezleye da iyi gelen kivi bu özellikleriyle kış hastalıklarına karşı doğal bir kalkan görevi görüyor.

Üreticisine Alım Desteği

Beykoz Belediyesi ilçede tarımı teşvik etmek amacıyla bu yıl hayata geçirdiği “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi” kapsamında kiraz, karpuz, elma gibi pazar talebi olan “Beykoz Markalı” 11 farklı çeşit ürünle birlikte kiviye de destek verdi.

İlçede başlatılan tarım atağının lokomotifi olan “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi”yle kivi üreticileriyle alıcıları buluşturan Beykoz Belediyesi alım garantisiyle çiftçilerin yanında yer aldı.

Sezon başında imzalanan sözleşmeyle gönül rahatlığıyla üretime başlayan çiftçilerin yetiştirdiği kiviler dalında istenen olgunluğa ulaşmasının ardından şehrin pazar ve marketlerinde yerini almaya başladı. 

Ziraat Yüksek Mühendisi ve Kivi Üreticisi Hamza Reis: “Beykoz Kivisi’ni tadanlar başka kivi yiyemiyor.”

Emekli olduktan sonra İshaklı Köyü’nde eşiyle birlikte kivi üretimi ve çiftçilik yapmaya başlayan Ziraat Yüksek Mühendisi Hamza Reis: “Uzun yıllar ziraat yüksek mühendisi olarak görev yaptığım Beykoz’da üretime katılmak amacıyla kivi ve meyve bahçesi kurdum. Araştırmalarım, mesleki tecrübem ve kişisel merakımla Beykoz’a has aromatik kivi üretmeyi başardım. Bahçemize gelip Beykoz Kivisi’ni tadanlar başka kivi yiyemiyor. Beykoz Belediyesi’nin bu yıl başlattığı “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi”yle ilçemizde tarım canlanmaya başladı. Ben de proje kapsamında verilen alım garantisinden faydalandım. Belediyemize ilçemizde tarımın kalkınması ve çiftçilere verdiği destek için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Beykoz Kivisi’nin hasadı kasım ayı sonuna kadar devam edecek.

Haber ve Fotoğraf: Beykoz Belediyesi

reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ALİ ZENGİN KİTABI ÇIKTI

ALİ ZENGİN KİTABI ÇIKTI

Özgün Haber Reklam Alanı
Özgün Haber Reklam Alanı
Tema Tasarım | AnatoliaWeb