Yeni adresimiz
Ana Sayfa Güncel, Kültür - Sanat 13 Mayıs 2023 320 Görüntüleme

“BEYKOZ’UN SÖZLÜ TARİHİ KİTABI” OKURLARLA BULUŞTU

reklam

Beykoz’un yakın geçmişinin, ilçenin yaşayan “hafızası” yaşlı çınarların anlatımıyla kayıt altına alındığı “Beykoz’un Sözlü Tarihi-1 Kitabı”, tanıtım programıyla okurlarla buluştu.

Kavacık Yaşam Merkezi’nde düzenlenen programa, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, AK Parti İlçe Başkanı Muhammed Hanefi Dilmaç, Beykoz Belediyesi Kültür Müdürü Basri Akdemir, Çubuklu Mahallesi Muhtarı Hüsnü Kolcu, Anadolu Hisarı Turizm Kalkındırma Derneği Başkanı Mustafa Babuz, tarihi tanıklıklarıyla kitaba katkı veren ilçe sakinleri, aileleri ve kitapseverler katıldı.

MURAT AYDIN (BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI)

“Beykoz’un hikâyesini sizler ve bizlerden öncekiler, hep beraber yazılmış, yazılmaya da devam ediyor. Biz o hikâyenin daha netleşmesi, aktarılması anlamında sizlerden aldığımız yetkiyle Belediye Başkanı olarak, mesai arkadaşlarımızla beraber bu çalışmaları 4 yıl önce başlattık. Bugün burada 165 tane değerimizin, büyüğümüzün hikâyesini kısa kısa kısa dinlemiş olduk. Şu gördüğünüz (Beykoz’un Sözlü Tarihi 1) bu kitapta da 165 tane değerimizin, büyüğümüzün anlattıkları yazılı. Allah nasip ederse çekimlerin çoğu tamamlandı. 30 tane değerimiz çekimlerden sonra bu dünyadan öbür dünyaya göçtüler, onları rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun.

Unutulmak istemiyoruz, biz değerlerimizin yaşatılmasını arzu ediyoruz. O da bilgilerin toparlanmasıyla, kayıt altına alınmasıyla mümkün oluyor. Onun için de bu işi yapıyoruz. Bu toprakların insanları veren insanlardır. Almadan verenlerin ülkesi. Almadan verenlerin güçlü olması lazım. Geleceğe de emin adımlarla yürümesi lazım. Onun içinde geçmişle bağ kurması lazım. Bu çalışma, sizlerin buraya aktardığı bilgiler… Tabii bunlar video olarak YouTube’da hepsi uzun uzun o konuştuğunuz kadarıyla 10-15 dakika olarak var.

İyi ki bizim bu çalışmalarımıza katıldınız. İyi ki düşüncelerinizi, hatıralarınızı bizlerle paylaştınız. Arkadaşlarımız bu çalışmaları kitaplaştırdı ve böyle bir eser ortaya çıktı. İnşallah diğer ikisi için de hazırlıklar tamam çekimler tamam. Ama özellikle istirham ediyorum, bizim belediyenin çözüm merkezlerine de bildirebilirsiniz, bize de bir şekilde ulaşabilirsiniz. Çevrenizde hatıralarını paylaşmak isteyen en az 50 yıl ve üstü yaşamış olan, 40 yıl evliliği burada yaşamış, Beykoz ile ilgili hatıraları aktarmak isteyen, hikâyesi olan, hatırası olan tanıdığınız varsa, onları da bize bildirirseniz onlarla ilgili de aynı çalışmayı yapmış oluruz.

Bu çalışmalar geçmiş, gelecek ve bugün kucaklaşmasını sağlanması, aidiyet duygusunun gelişmesi için de çok önemlidir. Aynı zamanda ülkenin bir arada olmasına katkı veren bir çalışmadır. Katkılarınız için de teşekkür ediyorum. Ben bütün mesai arkadaşlarıma, bu çalışmada bulunan bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bize moral verdiğiniz için, enerji verdiğiniz için, geçmişle köprü kurmamıza katkı verdiğiniz için ve burada davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyor, ellerinizden öpüyorum.

“Beykoz’un Sözlü Tarihi-1 Kitabı” Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin yakın tarihini, sosyal ve ekonomik hayatını şekillendiren önemli olay ve hatıraları kayıt altına almak ve geleceğe aktarmak amacıyla hazırlanan sözlü tarih kitabı, dokunaklı ve renkli “insan öyküleri”yle geçmişten bugüne ayna tutuyor.”

165 YAŞLI ÇINAR HATIRALARI ANLATIYOR

“Beykoz Kitaplığı Yayınları” arasından 3 serilik bir kültür armağanı olarak hazırlanan çalışmanın ilk ürünü olan kitap, yakın geçmişine birebir tanıklık eden 165 yaşlı çınarla yapılan söyleşiden oluşuyor.

Şehirlerin kültür mirasında önemli yeri olan toplumsal hatıralar ışığında ilçede yaşanan sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümü gözler önüne seren kitap, geniş hacmiyle meraklılarına zengin bir “Beykoz Panoraması” sunuyor.

Beykoz’un Sözlü Tarihi-1, tanıtım programı sonrasında, Beykoz Kitaplığı ve Beykoz Millet Kıraathanesi raflarında matbu, kurumun web sitesinde ise PDF olarak şehir tarihi meraklıları, araştırmacı ve okurlara sunulacağı belirtildi.

 

reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Özgün Haber Reklam Alanı
Özgün Haber Reklam Alanı
Tema Tasarım | AnatoliaWeb