Beykozlu çocuk ve gençler için dijital çağın gerektirdiği yetenek ve bilinci kazandıracak, yeni nesillerin üretken ve girişimci yönlerini geliştirecek, “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” geliyor.
Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle kurulacak merkezde, 10-24 yaş arasındaki 450 çocuk ve gence dijital vatandaşlıktan medya-okuryazarlığına birçok konuda eğitim verilecek.
Bin Kişi Yararlanacak
Uzmanların katıldığı atölye çalışmalarıyla, çocuk ve gençlere dijital dünyada güvenle var olma, etik kurallar çerçevesinde üretim yapma kabiliyeti kazandıracak projeden aile ve öğretmenlerle birlikte toplam bin kişi yararlanacak.
Beykoz’a dijital alanda nitelik getirecek projenin tanıtım toplantısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, Türk Alman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Elif Posos Devrani, ilçedeki ortaokul ve liselerden 75 rehberlik ve girişimcilik kulübü öğretmeninin katılımıyla yapıldı.
Kemankeş Restoran’da düzenlenen toplantıda, Beykoz Belediyesi İletişim Koordinatörü Enes Buladı ve Beykoz Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Uzmanı Filiz Öner Mantaş tarafından projenin amacı, uygulama adımları ve kazanımları konularında bilgiler verildi.
Dezavantajlı Öğrenciler Öncelikli
Araştırma ve analiz aşamasındaki proje, rehberlik öğretmenleri tarafından okullardaki uygun yaş grupları arasından dezavantajlı ve yetenekli öğrencilerin belirlemesi sonrasında adım adım hayata geçecek.
Atölye Üretimleri Yapacaklar
Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi’yle hedef grubun, dijital vatandaşlık ve 21. yüzyıl okuryazarlıklarına hâkim, dijital dünyada sadece bilinçli ve etik bir davranış gözeterek tüketen değil, yeniden üreten bireyler olması hedefleniyor.
Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde verilecek eğitimler, “Gençler İçin Temel Dijital Eğitim”, “Gençler İçin Profesyonel Dijital Yetkinlik Eğitimleri” ve “Dijital Yetkinlikler Uygulama Atölyeleri” konu başlıklarından oluşacak.
İş Dünyasıyla Buluşacaklar
Proje kapsamında yapılacak uygulamalı atölye çalışmalarıyla ise çocuk ve gençlerin yetenekleri ve yaratıcılıklarını keşfetmeleri sağlanacak.
İş dünyasının önde gelen temsilcileriyle buluşmalar organize edilecek ve başarılı olan gençlere mentorluk desteği sunulacak.
Beykoz Belediyesi Soğuksu Gençlik Merkezi çatısı altında, akran öğrenmesini içeren ve kendini besleyip yenileyen, sürdürülebilir bir dijital ekosistem kurulması da projenin kalıcı hedefleri arasında yer alıyor.