Yeni adresimiz
Ana Sayfa Eğitim, Güncel 18 Mart 2022 3496 Görüntüleme

Beykoz Üniversitesi’nden ‘Tebessüm’ ettiren etkinlik

reklam

Beykoz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri ile Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kahvesi şubelerinde çalışan Down sendromlu gençler bir araya geldikleri etkinlikle birlikte kurabiye hazırladılar. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte Down sendromlu gençler, serviste olduğu kadar mutfakta da başarılı olduklarını gösterdiler. Kurabiye hamurunu şekillendiren ekip ardından kurabiyeleri süsleyerek birbirlerine ve beraber çalıştıkları öğrencilere ikram ettiler.

21 Mart haftasında tüm dünyada Down sendromuna dikkat çekmek için farkındalık çalışmaları yapılıyor. Down sendromuna karşı farkındalık oluşturmak isteyen Beykoz Üniversitesi de anlamlı bir projeye imza attı. 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı öğrencileri ile Üsküdar Belediyesi’nin tüm dünyada ses getiren projesi olan Tebessüm Kahvesi şubelerinde çalışan Down sendromlu gençler 17 Mart Perşembe günü Beykoz Üniversitesi Hazırlık Yerleşkesi Unlu Mamuller Mutfağı’nda bir araya geldi. 11 üniversite öğrencisi ve aynı sayıdaki Tebessüm Kahvesi şubelerinde servis personeli olarak çalışan Down sendromlu gençler birlikte kurabiye hazırladılar.

Önce hamur sonra süsleme

Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileri Down sendromlu gençlerle birlikte ilk önce kurabiye hamurunu şekillendirdiler. Ardından kurabiyeleri süsleyen gençler, hazırladıkları kurabiyeleri birbirlerine ve beraber çalıştıkları öğrencilere ikram ettiler. Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kahvesi’nde çalışan Down sendromlu gençler, yalnızca serviste değil aynı zamanda desteklendiğinde mutfakta ürettikleriyle de çok güzel işler başardıklarını gösterdiler.

Üniversite öğrencileriyle Down sendromlu gençlerden tatlı tarifler

Keyifli ve başarılı bir etkinlik geçirdiklerini belirten Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bengisu Bayrak Shahmiri, şunları söyledi: “Down sendromlu gençlerin sosyal hayata ve iş hayatına katılmasını çok önemsiyoruz. Potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri onların hayata katılmalarını kolaylaştıracaktır. Bugün, öğrencilerimizle birlikte Down sendromlu gençlerin motor becerilerine de katkı sağlayacak dinamik bir etkinlik gerçekleştirdik, tatlı tarifler yaptık.  Bizlere ne kadar yetenekli olduklarını gösterdiler. Tebessüm Kahvesi’ni üniversitemizde misafir ettiğimiz için çok mutluyuz.”

Dünyada ses getiren proje

Down sendromlu gençlerle çalışmanın heyecan verici olduğunu paylaşan Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kahvesi Proje Koordinatörü Şermin Çoban sözlerine şöyle devam etti: “Tebessüm Kahvesi olarak amacımız Down sendromlu gençlerin var olan potansiyelini ortaya çıkararak geliştirmek, onları yetenekleri doğrultusunda yapabileceği bir işte eğitmek, ekonomik ve sosyal refahını sağlamanın yanında mesleki ve sosyal yaşam becerileri kazanmış, öz güven sahibi, üretime ve toplumsal yaşama tam katılım sağlayan birer genç olarak yetiştirmek. Bunu sağlamak için de eğitim uzmanımız ve Down sendromlu gençlerle doğru iletişim kurma teknikleri eğitimleri verdiğimiz çalışanlarımız ile gençlerimizin yanlarında oluyoruz. Böylece Down sendromlu gençlerimize rehberlik ediyor, destekliyor, takiplerini yapıyor ve organizasyonun yürütülmesini sağlıyoruz. Üsküdar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Tebessüm Kahvesi projesi tüm dünyada ses getiren bir projedir.”

EDİTÖRE NOT: Yenilikçi vizyonu temsil eden, kalite odaklı, uluslararası yeni nesil bir üniversite olarak dikkat çeken Beykoz Üniversitesi’nin temeli İstanbul Kavacık’ta 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nun kurulması ile atıldı. Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı tarafından 2016 yılında kurulan üniversitenin kurucu rektörlüğünü, halen üniversitenin Rektörü olan Prof. Dr. Mehmet Durman yaptı. Beykoz Üniversitesi bünyesinde bir lisansüstü programlar enstitüsü, dört fakülte, iki yüksekokul, iki meslek yüksekokulu bulunuyor. Üniversitede, “İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile Sivil Havacılık Yüksekokulu” lisans eğitimi verirken, “Yabancı Diller Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu” da önlisans eğitimi veriyor. “Fark yaratan bir üniversite olma” hedefiyle akademik hayatta varlığını sürdüren Beykoz Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 5 bin 644 iken, bugüne kadar verilen mezun sayısı 6 bine yaklaştı. İstanbul Beykoz’daki beş yerleşkede eğitim-öğretime devam eden Beykoz Üniversitesi, 270 akademisyen ve 82 idari personel, uygulamalı ve kişiye özel eğitim programları ile öğrencilerini hayata ve hayallerindeki mesleğe hazırlıyor. 

Haber ve Fotoğraf: Beykoz Üniversitesi

  

reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Özgün Haber Reklam Alanı
Özgün Haber Reklam Alanı
Tema Tasarım | AnatoliaWeb