Mikail Akyıldız başkanlığındaki Beykoz Rizeliler Derneği, sadece Beykozluları değil, tüm Türkiye’yi heyecanlandıracak bilgilerin paylaşıldığı bir toplantıya ev sahipliği yaptı.
Mikail Akyıldız başkanlığındaki Beykoz Rizeliler Derneği, 27 Ekim Çarşamba akşamı, derneğin Kavacık’ta bulunan lokalinde, sadece Beykozluları değil, tüm Türkiye’yi heyecanlandıracak bilgilerin paylaşıldığı önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya konuşmacı olarak gizem peşinde koşan tarih meraklılarının televizyon ekranlarından çok iyi tanıdıkları bir isim olan mağara ve su altı araştırmacısı/eğitmen ve televizyonda yayınlanan “Keşfedilmemiş” programının yapımcısı Hüseyin Güngör katıldı.“Beykoz ve Karadeniz’de Kayıp Uygarlıklar: Ezber Bozan İnteraktif Sohbet” adını taşıyan etkinliğin ana başlıkları şu hususlardan oluştu:
- Karadenizli kadın analar diğer adıyla Amazonlar savaşı nasıl kazandı?
- Roma’yı savaşlarda onlarca kez yenen ve İmparator’un, adının tarihten silinmesini istediği Türk komutan kimdi?
- Bir gecede Deli Bal tuzağıyla orduları nasıl yendiler?
- Beykoz’un gizemli yeraltı dünyasında neler var?
- Beykoz’un Kız Kulesi var mı?
Bu kadar değil: Beykoz’un başka noktalarında yer altı şehri kalıntıları var
Toplantıda konuşan Hüseyin Güngör, İstanbul Boğazı kıyısında bir ilçe olan Beykoz’da su altında 2 adet manastır kalıntısı olduğunu ve bu konudaki net bilgileri ve görüntüleri, Beykoz Rizeliler Derneği aracılığıyla yakında kamuoyuna açıklayacaklarını duyurdu.
Anadolu Uygarlıkları konusunda da araştırma yapan Hüseyin Güngör, Beykoz’un farklı noktalarında tarihe ışık tutacak su altı şehri kalıntıları olduğunu da ifade ederek, katılımcılara bu yerler hakkında bilgi verdi.
Efsaneler mi gerçek yoksa gerçekler mi efsane?
Araştırmalarını Kuran-ı Kerim’in bilgileri ışığında gerçekleştirdiğini belirten Güngör, efsaneler üzerinde de çalıştığını kaydetti. Saha araştırması yaptıkça, efsanelerin gerçek olduklarını görmenin kendisinde şaşkınlık yarattığını ifade eden ünlü araştırmacı, “efsaneler mi gerçek, yoksa gerçekler mi efsane?” sorusunun sorulmasın gerektiğinin altını çizdi.
Önemli bir canlı yayın bağlantısı gerçekleştirildi
Eğitmen, araştırmacı yazar ve müzikolog Mahiye Morgül’ün de canlı bağlantı ile katıldığı etkinlikte, katılımcılara Beykoz ve İstanbul’daki yer isimlerinden yola çıkılarak, şehrin gizlediği sırlar ile ilgili bilgi aktarıldı.
Ülke ülke geziyor, su altı mağaralarına dalıyor
Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da araştırmalar yapan araştırmacı Hüseyin Güngör, Türkiye’nin farklı noktalarında birçok gizli kalmış tarihi eseri gün yüzüne çıkardı. Güngör ve ekibinin keşfettiği yerler arasında binlerce metre derinliğindeki mağaralar da var. Güngör, 30 Ocak 1975’te 38 yolcusu ve 4 mürettebatıyla Yeşilköy yakınlarında denize çakılan Bursa adlı kayıp THY uçağının Marmara’nın altındaki kalıntılarını görüntülemesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Güngör ve ekibi yaptıkları keşifleri belgesel haline getirerek, yayınlıyor.
Gözler kamuoyuna yapılacak açıklamada
Beykoz Rizeliler Derneği Başkanı Mikail Akyıldız, etkinliğin sonunda Yönetim Kurulu üyesi/ Çubuklu Muhtarı Hüseyin Hüsnü Kolcu ve Beykozlu iş adamları Recep Ali Aksoylu ve Taner Mert ile birlikte araştırmacı Hüseyin Güngör’e verdiği bilgiler dolayısıyla teşekkür ederek, dernek plaketi takdim etti.
Şimdi gözler, Beykoz Rizeliler Derneği tarafından kamuoyuna yapılacak olan Beykoz’un su altında kalmış Kız Kuleleri ile ilgili açıklamada.
Haber: Arzu Başlantı
[ngg src=”galleries” ids=”240″ display=”basic_slideshow”]