Yeni adresimiz
Ana Sayfa Güncel, Siyaset 20 Şubat 2024 215 Görüntüleme

BEYKOZ’DA SAHİPSİZ HAYVANLARA “DOĞAL YAŞAM ALANI” MODELİ

reklam

İstanbul’un en fazla başıboş köpek nüfusuna ev sahipliği yapan ilçesi Beykoz’da sahipsiz hayvanlar, Türkiye’de ilk olan “Doğal Yaşam Alanı”nda kendi doğal ortamlarında, denetimli, sağlıklı ve huzurlu yaşıyor.

Türkiye’nin sahipsiz hayvanlar gündemine vicdani yaklaşımla çözüm modeli sunan Beykoz Belediyesi tarafından kurulan “Doğal Yaşam Alanı”,  sokakların güvenliği ve hayvanların sağlığı için hizmet veriyor.

Mahmutşevketpaşa’da modern koşullara sahip “Beykoz Hayvan Rehabilitasyon Merkezi”nin yanında yer alan 50 dönümlük alanda ağırlanan sahipsiz hayvanların veterinerler kontrolünde düzenli besleme, bakım ve tedavileri sağlanıyor.

Merkeze getirilen hayvanlar aşı, kısırlaştırma ve tedavi sonrası yasa gereği alındıkları yerlere geri bırakılırken, veterinerlerin kararları doğrultusunda, yasaklı ve saldırgan ırklar ile yaşlı, engelli ya da sahibi tarafından terk edilen hayvanlar burada bakılıyor.

Sahipsiz hayvanlara yılın 365 günü tam teşekküllü hizmet veren “Doğal Yaşam Alanı”nın 384 dönüme genişletilmesi için çalışmalar sürüyor.

Alan tamamlandığında kapasite 19 bin 700 olacak.

Tedavi, Aşılama, Kısırlaştırma

Beykoz Belediyesi’ne ait 444 66 61 No’lu Çözüm Merkezi’ne gelen bildirimle, mobil ekipler tarafından sahadan alınarak beş yıldızlı hastane konforunda hizmet veren merkeze getirilen kedi ve köpekler öncelikle kuaför ünitesinde temizleniyor.

Ardından veteriner hekimler tarafından ilk muayeneleri yapılan kedi ve köpekler, sağlık durumlarına göre hastanenin ilgili bölüme alınarak tedavi süreci başlatılıyor.

Tedavi sonrasında sağlıklarına kavuşan, kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme işlemleri yapılan hayvanlar ilgili yasa gereği alındıkları yerlere geri bırakılıyor.

Veterinerlerin agresif olduğunu gözlemlediği hayvanlar ise hayatlarına “Doğal Yaşam Alanı”nda devam ediyor.

Modern Ameliyathane ve Cihazlar

Başıboş hayvanların tedavi, aşı ve bakım hizmetlerinin modern, hızlı ve güvenli koşullarda yürütüldüğü merkezin kapalı bölümü 11 dönüm arazi üzerinde ve 400 hayvan kapasiteli olarak hizmet veriyor.

200 köpek kapasiteli ünitenin 75’i zeminden ısıtmalı hizmet verirken, 2 köpek muayene odası, 1 köpek tedavi odası, 1 köpek ameliyathane odası ve 2 adet yoğun bakım ünitesi yer alıyor.

200 kedi kapasiteli 100 ünitenin bulunduğu alanda, 1 kedi muayene odası, 1 kedi ameliyathane odası, 4 kedi bakım odası yer alıyor.

Merkezin laboratuvar ve ameliyathanelerinde güncel teknolojik cihaz ve aletler kullanıyor.

Haftanın 7 Günü Açık

Sahipsiz hayvanların her türlü bakım ve tedavilerinin uzman ellerde özenle yapıldığı merkez,  9 veteriner hekim, 2 veteriner sağlık teknikeri, 1 veteriner sağlık teknisyeni, 4 kayıt evrak sorumlusu ve 43 yardımcı personelle haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Sahada 5 Hayvan Nakil Aracı ve 1 Hayvan Ambulansı görev yapıyor.

Sıcak Birer Yuvaya Sahip Olacaklar

Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen sahipsiz hayvanların sıcak birer  yuvaya kavuşması için sosyal medya ve farklı platformlarda hayvan sahiplendirme kampanyaları da yürütülüyor. Sahiplendirilen hayvanlar aşı ve kimlik kartlarıyla vatandaşlara teslim edilirken, sonrasındaki durumları belirli aralıklarla kontrol ediliyor.

Öğrencilere Hayvan Sevgisi Aşılanıyor

Merkezde ayrıca ilçedeki öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak üzere 1 adet “Eğitim ve Seminer Salonu” da yer alıyor. Okullardan bakım evine belirli periyotlarla getirilen öğrencilere hayvan sevgisi ile merkezde hayvanlara yönelik verilen hizmetler anlatılıyor.

Haber ve Fotoğraf: Beykoz Belediyesi

 

reklam

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Özgün Haber Reklam Alanı
Özgün Haber Reklam Alanı
Tema Tasarım | AnatoliaWeb