Beykoz’un yakın geçmişinin ilçenin yaşayan “hafızası” yaşlı çınarların anlatımıyla kayıt altına alındığı “Beykoz’un Sözlü Tarihi-1” Kitabı, zengin ve sıcak hatıralarıyla okurları bekliyor.
Beykoz Belediyesi tarafından ilçenin yakın tarihini, sosyal ve ekonomik hayatını şekillendiren önemli olay ve hatıraları kayıt altına almak ve geleceğe aktarmak amacıyla hazırlanan sözlü tarih kitabı, 165 yaşlı çınarla yapılan söyleşiden oluşuyor.
“Beykoz Kitaplığı Yayınları” arasından 3 serilik bir kültür armağanı olarak hazırlanan çalışmanın ilk ürünü olan kitap, toplumsal hatıralar eşliğinde ilçede yaşanan sosyo-ekonomik değişim ve dönüşümü gözler önüne seriyor.
Dünden Bugüne Sosyoloji Panoraması
1970’li yıllarda sanayileşmeyle birlikte şehre artan göçün ilçeye etkilerinin anlatıldığı kitap, Beykoz’da doğan ya da Anadolu’nun farklı yerlerinden göçle gelerek bağ kuran semt sakinlerinin gözünden o dönemde yaşananları aktarıyor.
Tanıkların hatıralarını gündelik hayatın akıcılığında ve samimiyetle paylaştığı çalışma yaşadığı şehrin geçmişine duyarlı herkese, şehir tarihi meraklıları, akademisyen ve araştırmacılara dünden bugüne sosyoloji panoraması sunuyor.
Beykoz’un Sözlü Tarihi-1 Kitabı’na, Beykoz Kitaplığı ve Beykoz Millet Kıraathanesi raflarında basılı, kurumun web sitesinde ise PDF olarak ulaşılabiliyor.
Haber: Beykoz Belediyesi