Beykoz Belediyesi Meclisi, 710 Milyon TL olarak belirlenen 2022 Mali Yılı Bütçesi’ni oy çokluğuyla kabul etti.
Beykoz Belediyesi Meclisi Ekim Ayı olağan toplantısında ilçede alt yapıdan temizliğe, spordan eğitime kadar hayatın her alanında yaşam kalitesini artıracak hizmet ve yatırımların gerçekleşmesini sağlayacak 2022 Mali Yılı Bütçesi ile 2022 Yılı İdare Performans Programı’nı görüştü.
CHP’den Öğrenci Yurduna Ret
Açılış ve yoklamayla başlayan toplantıda ilk olarak 4 Ekim 2021 tarihli tutanak oylandı ve gündem maddeleri görüşüldü. Türk-Alman Üniversitesi’ne yurt yapılmasını öngören teklife muhalefet sıralarından ret oyu geldi.
Ardından iktidar ve muhalefet grupları adına söz alan meclis üyeleri ilçede gelecek yıl yapılacak hizmetler ve harcama kalemlerini içeren bütçeye dair görüş ve önerilerini dile getirdi.
Bütçe görüşmelerinde genel kurul ve ilçe sakinlerine hitap eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, 2022 yılı bütçesinde yer alan, kurum gelirlerini artıracak çalışmalar, imar süreci, ülke gündeminde de yer alan Beykoz Çayırı ve ilçe ekonomisine canlılık getirecek yatırımlar hakkında bilgiler verdi.
Belediye Gelirlerinde Artış Müjdesi
Beykoz’da yaşam kalitesini artırmak üzere kuruma gelir getirecek çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın: “Beykoz gelir anlamında problemli bir yer. Emlak vergisi geliri itibariyle 39 ilçe içinde sondan 4. sıradayız Türkiye’nin en pahalı konutları, yalıları, villaları burada ama emlak vergisi geliri en sonda. Buna bir düzenleme yapmamız gerekiyordu ve yaptık. Belediye gelirlerini iyileştireceğiz. Durumu iyi olanlardan biraz daha fazla alacağız. İlçede bu problemin artık bitmesi gerekiyor” dedi.
Konuşmasında muhalefetin Türk-Alman Üniversitesi’ne yurt yapılmasına ret oyu vermesini de eleştiren Başkan Murat Aydın: “Türk- Alman Üniversitesi gençlerin en çok tercih ettiği 4 üniversiteden biri. Bir devlet üniversitesi. Alman mühendislik ve eğitim modelini test ettiğimiz önemli bir okul. Talep de oldukça fazla. Buradaki öğrencilere yurt lazım. Hemen yakınında yurt yapılacak bir alan var. Ben muhalefetteki arkadaşların bu konuda akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Muhalefete Beykoz Çayırı Tepkisi
Başkan Murat Aydın muhalefetin kamuoyunda iftira kampanyası başlattığı Tarihi Beykoz Çayırı’nda yapılacak çalışmalarla ilgili: “Tarihi Beykoz Çayırı fili kullanımda 38 bin m2’lik bir yer, şu anda 93 bin m2’ye çıkıyor. Toplam proje alanı 116 bin m2. Alanda 5 bin m2’lik kaçak yapılaşma var. Onları kaldırıyoruz. Yalıköy, Çamlıbahçe, Ortaçeşme ve Tokatköy Mahalleleri’nde yaşayan 7’den 70’e herkes, çayırda rahatlıkla yürüyüş yapsın, spor yapsın, çay içsin, kitap okusun istiyoruz. Çayır’ın konforu artsın, yeşil alanı artsın, spor alanları, sosyal donatı alanları, camisi ele alınsın istiyoruz. Her şey aziz milletimizin ve Türkiye’nin önünde cereyan edecek, Çayır’a çalışmaların 24 saat izlenebildiği kamera sistemi kuracağız. Bu projeye karşı çıkan arkadaşların bizimle birlikte olması gerekir” diyerek tepkisini dile getirdi.
Beykoz Gelecek Merkezi Kuruluyor
Beykoz’da ekonomiyi canlandıran yatırım ve projeleri de anlatan Başkan Murat Aydın: “Beykoz Kart hem sosyal tesislerimizde geçen hem de ihtiyaç sahiplerini mahallelerindeki bakkal ve marketlerde alış veriş yaptığı bir kart. Çok güzel bir uygulama oldu. Kent tarımını destekleyerek ilçede yeni bir yol açmaya çalışıyoruz. Beykoz Mısır Festivali’nde geçmişte olduğu gibi ilçede yetişen mısırları ikram ettik. Çiftçilerimize alım desteği veriyoruz. Cumhuriyet Köy Pazarı’nı kurduk, burada yerli ürünler satılıyor. Yazılım konusunda Türk-Alman Üniversitesi’yle ‘Beykoz Gelecek Merkezi’ni kuracağız. Dünyada yazılım sektörü sinema ve oyun sektörünü geçmiş durumda. Buradan onlarca ve yüzlerce fabrikaya bedel projeler çıkacak. Gençlerimiz çok yetenekli ve bu anlamda ilçenin geleceği çok parlak. Gençlerimizin elinden tutmak istiyoruz. Gelecek yıldan itibaren meyvelerini vermeye başlayacak.” diye konuştu.
İmarda Çözümünün Adresi İBB ve Bakanlık
Beykoz’da imar, ulaşım, sağlık alanlarında İBB’yle yapılacak işbirliğinin önemini vurgulayan Başkan Murat Aydın: “Beykoz, 1996 yılından bu yana doğal sit, öngörünüm, geri görünüm ve etkileme bölgelerinden oluşuyor. Doğal sitte yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Öngörünüm ile geri görünüm ve etkileme bölgelerinde sorumluluk İBB’de. Beykoz’un nüfusu 247 bin. Halkımızın %40’ı doğal sit, %59’u geri görünüm ile geri görünüm ve etkileme bölgelerinde yaşıyor. Buralarda imarla ilgili bir sorun varsa çözümün adresi İBB. Doğal sit alanlarının çözüm adresi bakanlık. Biz imar sorununu çözümü için bakanlık ve İBB ile iş birliği yapıyoruz. İBB’yle biraz zor ilerliyor. Bugüne kadar, yıllardır hiçbir çalışma yapılmadı mı? Yapıldı tabi ki ama itirazlar ve mahkemeler neticesinde bir yol alınamadı. ” diyerek süreci anlattı.
Başkan Murat Aydın konuşmasının sonundan bütçenin hazırlanmasında emeği geçen tüm kurum çalışanları ile kendisine bütçe yapma yetkisi veren Beykoz halkına teşekkür etti ve yeni bütçenin hayırlı olmasını temenni etti.
Konuşmaların ardından 2021 Mali Yılı Bütçesi ve 2022 Yılı İdare Performans Programı oy çokluğuyla meclisten geçti.
Haber ve Fotoğraf: Beykoz Belediyesi