Sadettin Gökçepınar İlkokulu 1/B sınıfının içerisinde yer aldığı 7’Den 77’Ye Yörelerimiz etwinning projesi,7 öğretmen 77 öğrenci ile yürütülüyor.
7’Den 77’Ye Yörelerimiz eTwinning projesinin amacı: Yörelerin kültürel özelliklerini dijital ortamlara taşıyarak uzaktan eğitim sürecinde eğitimi eğlenceli hale getirerek, kültürümüzü öğrenmelerine ve öğretmelerine imkân sağlayıp, kültürel değerlerimizin devamlılığını kazandırmak olduğu dile getiriliyor.
Her bölgenin bir mentör öğretmeni olduğunu dile getiren projenin yürütücülerinden Sadettin Gökçepınar İlkokulu 1/B sınıf öğretmeni Şule Karasu, ‘Öğrenciler çeşitli web2.0 araçlarıyla oyunlarla anlatıyor. Bölgenin türkülerini, efsane, ninnilerini öğrenip söylüyor, halk oyunlarını oynuyorlar. Müzik aletlerini inceleyerek el sanatlarına örnekler yapıyor, yöresel kıyafetlerini giyerek o yöreyi yaşayarak öğreniyorlar. Yöresel yemekleri aileleriyle yaparak yörenin önemli kültürel ögelerini tamamlıyorlar. Bölge çalışmalarımızdan sonra bölge mentörü öğretmen, ayrıca geceyi organize ediyor.’ diye konuştu.
Projede Akdeniz Bölgesi mentörlüğünü üstlenen Şule Karasu etkinlikleri tamamladıktan sonra Akdeniz Gecesi’nde, Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer EZGÜ, Thof Ulusal Hakemi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Halk Oyunları Bölüm Başkanı Taner EZGÜ, TRT Ankara Sanatçısı Uğur ÖNÜR ve Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Öğretim Görevlisi Ali BEDEL’in konukları, ayrıca eTwinning Türkiye UDS yetkilisi Turan GÖRE, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, eTwinning İstanbul İl Koordinatörü İlknur GÖZERİ, ilçe şube müdürleri, etwinning ilçe mentörü Şerafettin Mart, Sadettin Gökçepınar İlkokulu müdürü Mehmet Özdemir ve bir çok okul müdürünün, öğretmenin, öğrenci velinin gecede katılımcı olduklarını belirtiyor.
Gecede Sümer EZGÜ’nün öğrenciler için Akdeniz Bölgesi’nde Yörük kültüründen bahsederek öğrencilere Akdeniz Bölgesi’nin müzik aletlerinden bahsettiğini ve birçok Akdeniz türküsünü öğrenciler için seslendirdiğini aktarıyor. Öğrencileriyle Sümer Ezgü tanıtımı, Akdeniz Bölgesi tanıtımı ve proje öğrencileri ile Sümer Ezgü düeti düzenlediğini dile getiriyor.
Sümer Ezgü’nün kardeşi Taner Ezgü de Akdeniz Bölgesi halk oyunlarından bahsederek öğrencilere çok önemli bilgiler verdiklerini aktaran Şule Karasu, Ali Bedel ‘in 2018 yılında Halk Oyunları ve Halk Müziği Yarışması’nda Dünya 1.liği olduğunu ve Akdeniz Bölgesi müzik aletlerinden sipsiyi öğrencilere tanıtarak bölge türkülerinden çaldığını ve büyük ilgi çektiğini anlatıyor. TRT Ankara sanatçısı Uğur Önür’ün gecede ıklık ve kabak kemaneyi tanıtarak öğrencilere bölge türkülerinden birçok türküyü söylediğini, gecede Akdeniz’in tam anlamıyla yaşandığını, öğrencilerin ve katılımcıların unutamayacakları bir gece yaşadıklarını ifade ediyor.