Beykoz’da yerel tarım ürünleriyle ekonomik kalkınmayı sağlamak üzere geçen yıl hayata geçirilen “Adil Sözleşmeli Tarım” Projesi kapsamında ilçedeki çiftçilerin yüzünü güldürecek yeni sezon hazırlıkları başladı.
İstanbul’da ilk olarak Beykoz Belediyesi tarafında uygulanan “Adil Sözleşmeli Tarım” Projesi’yle geçen yıl, 21 çiftçiye, 203 dönüm arazide yetiştirdikleri 16 çeşit sebze ve meyvede alım garantisi verildi.
Beykoz’a bereket getiren alım desteğiyle çiftçinin alın teri tarlada değer kazandı, karpuzdan kiraza mantardan elmaya markalı ürünlerin bilinirliği arttı, tüketiciler doğal ve daha sağlıklı ürünlere kavuştu.
Sözleşmeli tarım modeliyle fide desteği alan bazı çiftçiler yeniden tarlaya dönerken saha ziyaretleri neticesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’na kayıt yaptıran çiftçilerin sayısı da %300 arttı.
Kayıtlı Çiftçilerle İmzalanacak
Beykoz Belediyesi yeni sezon öncesinde ilçedeki çiftçilerin kapısını çalarak bu yılki sözleşme şartlarını görüşmeye başladı.
İlçede tarımsal kalkınmaya öncülük etmesi beklenen projeden yalnızca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Örtü Altı Kayıt Sistemi ve Hayvancılık Kayıt Sistemi’ne kayıtlı aktif çiftçiler yararlanabiliyor.
İhtiyaç Sahiplerine Ulaşacak
2021 yılında destek verdiği çiftçi ve ürün sayısını artırmayı planlayan Beykoz Belediyesi, proje şartlarına uygun çiftçilerle yerinde ziyaret ve incelemeler sonrasında sözleşme imzalayacak.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün denetimindeki alanlarda yürütülecek uygulama karpuzdan kiraza, mantardan kiviye geniş bir yelpazede ilçede tarımı yapılan ve pazar değeri olan birçok ürün için geçerli olacak.
Beykoz Belediyesi hasat zamanı alım garantisi verdiği ürünleri tarladan alarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.
Haber ve Fotoğraflar: Beykoz Belediyesi
[ngg src=”galleries” ids=”179″ display=”basic_slideshow”]