Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen basın açıklamasında; SP İl Başkan Yardımcısı Selman Yücel, SP İl Başkan Danışmanı Necdet Gökçınar, SP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Kaçmaz, SP Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç ile İlçe Başkan Yardımcıları katılım saylayan isimler oldular.
SP Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç’un kamuoyuna duyurmak üzere yapmış oldukları basın açıklaması metnini aynen yayınlıyoruz.
Değerli basın mensupları ve kıymetli Beykozlu hemşerilerim hepinizi saygı ile selamlıyorum, Esselamualeyküm…
Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı olarak 02.09.2020 tarihinde Beykoz Belediye Başkanlığına, Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın ismini alan kültür merkezinin boşaltılması hakkında verdiğimiz bilgi edinme dilekçemize karşın, Eylül ayı belediye meclis toplantısında belediye başkanı Sayın Murat AYDIN’ın bilgilendirmesi sonucunda bugün burada basın açıklaması ile Saadet Partimizin bu konu hakkındaki görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaşmayı görev addettik.
Yaşanan tarihi süreçler
Değerli basın mensupları, bahsi geçen bina 1996 yılında kültür merkezi olarak hizmete açılmış ve daha sonra belediye meclisi kararıyla Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ismini almıştır. Beykoz Belediyesi tarafından 2011 ve 2018 tarihleri arasında iki ihale yapılarak, ilkinde 1.578.000 TL, ikincisinde 5.882.802,84 TL değerinde tadilat bedeli ödendiğini EKAP kayıtlarında (İKN 2018/487976) görmekteyiz.
İsraf ve rant kokuyor.
2018 inşaat birim fiyatları analiz edildiğinde, tadilatlar için ödenen meblağ ile bu binanın yıkılarak yeniden anahtar teslim olarak yapılabilirliği ortaya çıkmıştır. Tadilatların kısa aralıklarla yapılması, fiyatların yüksek oluşu; yerel basın ve ulusal basında gündem olmuş kamuoyu tarafından yakinen izlenmiştir.
Diğer taraftan yapılan bu işin varlığı; harcanan paranın yüksek olması ve israfın da varlığı kamuoyu tarafından bilindiği için, akçeli işler konusunda bu zamana kadar beyanatta bulunmadık.
Ancak son gelinen noktada yıkım kararı, bardağı taşıran karar olmuştur. Gerçekten büyük bir ihmalin olduğu görülmekte olup muhalefet görevimizi yerine getirmek için sorularımızı sıralıyoruz.
Özellikle 1999 depreminden günümüze depremlerin gündemimizden çıkmadığı aşikardır ve bu gerçek karşısında tadilatlar öncesinde bina dirençlilik ölçümleri yapılmış mıdır? Yoksa kanaatler doğrultusunda mı çalışma yapılmıştır? Ölçümler yapılmış bina sağlam raporu verilmiş ise raporların kamuoyu ile paylaşılması kaçınılmaz olmuştur.
Son geldiğimiz noktada Beykoz Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın, kültür merkezinin yıkılacağını ve arka tarafta bulunan garajlar bölgesine aynı ismi taşıyan kültür merkezinin yeniden yapılacağını beyan ediyor.
Bu açıklama sonucunda soruyoruz.
1)1999 depremi gibi güçlü bir depremi yaşayan ve hasar görmeyen kültür merkezinin hasarlı olduğundan emin misiniz?
2)Kültür merkezi için, ilgili bir üniversiteye deprem dirençlilik analizi yaptırıldı mı?
3) Hasar aldığına inanılan depremde, kültür merkezinden daha eski olup aynı alanda bulunan başkanlık binası ile hükümet binası da hasar aldı mı? Akıbetleri nedir?
4) Güçlendirmenin maliyetli olduğunu söylüyorsunuz; güçlendirme fizibilite raporu hazırlattınız mı?
Bu sorulara cevap bekliyoruz.
Sayın Başkanın yıkım hadisesini anlatılırken normal ve olağan bir üslup kullanması, israf edilen paranın kendileri açısından küçük bir meblağ olarak görüldüğünü düşündürüyor. Ancak bizler israf edilecek bu kaynakların küçük veya büyük olması fark etmeksizin haram olduğunu biliyoruz.
Harcanan para ile yapılabilecek bazı işler`;
1)İsraf edilen bu kaynaklarla istihdam sağlayacak yatırım yapılsaydı, işsiz olan onlarca Beykozlu gencimizin işi olacaktı.
2)Bu Covid-19 sürecinde eğitim altyapısı olmayan yüzlerce Beykozlu öğrenciye eğitim materyalleri sağlanabilirdi.
3)Yine yüzlerce dar gelirli aileye sosyal yardım yapılabilirdi.
4)Eğer bu para israf edilmemiş olsaydı onlarca dar gelirli Beykozlunun depreme dayanıksız evleri, depreme dayanıklı hale getirilebilirdi.
Muhterem Başkanımız Murat Aydın Beye çağrımız;
Gelinen bu noktada saydığımız tedbirler alınmadan bu çalışmalar yapılarak bu israfa yol açıldı ise bunun bir tek telafisi vardır. O da uzun yıllar Beykoz Belediye yönetimini Adalet ve Kalkınma Partisinin yürütmesi hasebiyle, devamlılığın da esas olmasından dolayı, yapılan bu israfın yarısını başkan olarak sizin diğer yarısını da bu çalışmalara dahil olan başkan yardımcıları ve bürokratların ödemesini sağlamanızdır. Ve elde edilen bu kaynakla da analizler sonucunda hasarlı çıkıyorsa bir değer olan mevcut kültür merkezinin güçlendirilmesini tavsiye ediyoruz. Bu sayede adalet yerini bulacak olup bundan sonraki çalışmaların daha titizlikle yapılacağı bir yol açacaksınız ve ADİL bir başkan olarak tarihe geçeceksiniz.
Adaletin güçlü, güçlülerin de adil olması dileğiyle ALLAH cc emanet olun.”
Basın açıklamasından sonra SP İl Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Kaçmaz da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.
Şeref Kaçmaz (SP eski Beykoz İlçe Başkanı)
“Kıymetli belediye başkanımız Beykoz’da başkan olduktan sonra kendi partilerinin, önceki belediyeleri de içine alacak şekilde şu ifadeyi kullandı, dedi ki; Beykoz Belediyesi 2B gelirlerinden 1,5 milyar tl para kazanmış, kasalarında 340 milyon tl kalmış… Dedi… Bunu kendi partisi Ak Parti Belediyesi başkanlığı için söyledi. Bu şu demektir, 1,5 milyarı toplanmış, 1 milyar 160 milyonu harcanmış demektir. Kasada kalan 340 milyondan dolayı bunu söylüyorum. Murat Aydın bunu eleştirel olarak ifade etmişti. Yarın ondan sonra gelecek yönetimin, inşallah biz kazanacağız, biz geleceğiz… 340 milyonluk belediyenin kasasından ‘0’ para var denmemesi için bugün çok dikkatli adım atması, israftan kaçınması lazım. Gereksiz harcamalar yapmaması gerektiğini de buradan hatırlatıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.”
[ngg src=”galleries” ids=”73″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]