Osmanlı’dan bu yana lezzet garantili Beykoz Karpuzu, ilk hasadın ardından sofralarda yerini almaya başladı. Beykoz Belediyesi’nin sezon başında verdiği alım desteğiyle bu yıl hem çiftçisinin hem de ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin yüzü güldü.
Riva Havzası’ndaki köylerde, 400 dönümlük verimli arazilerde çoğu atadan çiftçi aileler tarafından doğal yöntemlerle yetiştirilen Beykoz Karpuzu tarlada istenen büyüklük ve lezzete ulaşmasının ardından pazara gönderiliyor.
30 Ton Alım Garantisi
Beykoz Belediyesi ise bu yıl hayata geçirdiği “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi” kapsamında 30 tona kadar alım garantisi verdiği karpuzu çiftçisinden alarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek tek teslim ediyor.
Yerel markalı tarım ürünleriyle ekonomik kalkınmayı sağlamak amacıyla başlatılan “Adil Sözleşmeli Tarım Projesi”yle Beykoz Belediyesi, karpuz üreticilerine alım garantisinin yanı sıra fide desteği de sağladı.
İlçeye bereket, çiftçiye umut getiren proje kapsamında fide desteğinden yararlanan birçok çiftçi bu sezon yeniden karpuz üretimine başladı.
Beykoz genelinde tarımı yapılan köylerde bu yıl 3 bin ton karpuz hasadı bekleniyor.
Lezzeti Toprağından Geliyor
Beykoz Karpuzu ilçe özgü ballı tadıyla lezzet tutkunları tarafından özellikle aranıyor. 10-12 kg büyüklüğe ulaşabilen pembe renkli ve hafif tombul görünümlü bir meyve olan Beykoz Karpuzu bu özellikleriyle de kolayca ayırt ediliyor.
Beykoz Karpuzu’nun lezzeti ise Riva Havzası’nda yetiştiği demir, çinko ve mineral bakımından zengin alüvyonlu topraklardan geliyor.
İklim koşulları dolayısıyla diğer illere göre geç olgunlaşan Beykoz Karpuzu’nun hasadı Eylül ayının ilk haftasına kadar devam edecek.
Pazar ve marketlerde satışa başlanan karpuzu, Beykoz Belediyesi ekipleri de ay sonuna kadar ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştıracak.
Haber ve Fotoğraf: Beykoz Belediyesi
[ngg src=”galleries” ids=”52″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]