İstanbul’da kent tarımı merkezi olma yolunda stratejik adımlarla ilerleyen Beykoz’un arıcılıktan tıbbi ve aromatik bitkilere, sebze ve meyvecilikten hayvancılığa sahip olduğu tarım potansiyelini bilimsel ve geniş bir perspektifte ele alan “Beykoz Tarım Çalıştayı” Kitabı yayımlandı.
Beykoz Belediyesi tarafından ilçede tarımı teşvik etmek, yerel ürünlerle ekonomik kalkınma ve canlanmayı sağlamak amacıyla 3-4 Ocak 2020 tarihlerinde düzenlenen “Beykoz Tarım Çalıştayı”nın ürünü olan kitap, ilçenin mevcut tarım potansiyeli ile uygulanabilir tarım tekniklerini gözler önüne seriyor.
Beykoz adıyla markalaşan ürünlerin yeniden şehrin ekonomisine kazandırılması için tarım ve hayvancılıkta geçmişten bugüne gelinen durumun da ele alındığı “Beykoz Tarım Çalıştayı” Kitabı’nda buluşmaya katılan bilim adamları, araştırmacılar, girişimciler ve sektör temsilcilerinin sunduğu tebliğler yer alıyor.
Kitap, “Arı Yetiştiriciliği ve Bal Üretimi”, “Topraksız Tarım, Örtü Altı Yetiştiriciliği ve Hayvancılık”, “Yerel Sebze ve Meyve Yetiştiriciliği”, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” ile “Üretilen Ürünlerin Pazara Sunulması” başlıklarında meraklılarına kapsamlı bilgiler veriyor.
“Beykoz Tarım Çalıştayı” Kitabı, ilçe tarihinde ilk olarak yapılan organizasyonun kazanımlarını kayıt altına almanın yanı sıra, kurumun kent tarımı alanındaki stratejik hedefleri ile bu alanda yatırım yapmak isteyen girişimciler için kapsamlı bir rehber niteliği de taşıyor.
Haber ve Fotoğraflar: Beykoz Belediyesi