İstanbul’un köklü ilçesi, medeniyetin ve huzurun kıyısında yüz yıllar boyu ilgi odağı olan Beykoz’un binlerce yıllık tarihine, kültürüne, sosyo-ekonomik ve manevi yaşantısına dair Osmanlı arşiv belgeleri ışığında hazırlanan “Beykoz 2019 Sempozyumu Tebliğler Kitabı” yayınlandı.
Beykoz Belediyesi’nin öncülüğünde, 6-7-8 Aralık 2019 tarihlerinde düzenlenen, hazırlık aşamasında farklı disiplinlerden 107 akademisyen ve uzmanın görev aldığı Beykoz 2019 Sempozyumu’nun meyvesi olan kitapta, araştırmacılar tarafından sempozyumda sunulan ve yayınlanmaya değer bulunan bilimsel tebliğler yer alıyor.
Beykoz üzerine çalışmış, eser vermiş isimlerin yanı sıra ilçenin yakın dönem toplumsal hafızasına tanıklık eden kişiler ve kanaat önderlerinin de katkılarıyla “Bilgi Şöleni” şeklinde gerçekleşen sempozyum vesilesiyle ilçenin geçmişine dair birçok bilinmeyen ilk kez gün yüzüne çıktı.
Beykoz Belediyesi’nin sempozyumun kazanımlarını kalıcı hale getirmek üzere hazırladığı “Beykoz 2019 Sempozyumu Tebliğler Kitabı” ilçenin sosyo-ekonomik hayatına, kültürüne, tarıma, hayvancılığa, manevi merkezlerine, spor ve eğitim yaşantısına kadar hazine niteliğinde bilgi ve belgeler sunuyor.
Tarihin ışığında uzman akademisyenlerin bakış açılarıyla ilçenin dünü ve bugünün sentezlendiği ilk kapsamlı ve bilimsel çalışma olan “Beykoz 2019 Sempozyumu Tebliğler Kitabı; üniversiteler, kütüphaneler, kültür merkezileri ile müze arşivlerine dağıtılarak yeni nesillerin ve araştırmacıların istifadesine sunulacak.
Beykoz Belediyesi’nin nitelikli bir kültür yayını olarak şehrin hafızasına armağan ettiği kitap aynı zamanda ilçenin gelecek vizyonunu şekillendiren bilimsel bir kaynak ve rehber vazifesi görecek.
Haber ve Fotoğraf: Beykoz Belediyesi